miercuri, 26 martie 2008

2008 anul international de promovare a dialogului intercultural


Anul european al dialogului intercultural va fi inaugurat in cadrul unor manifestari organizate de presedintia slovena a Uniunii Europene, in cooperare cu Comisia Europeana, in zilele de 7 si 8 ianuarie, prilej cu care se va da startul oficial al presedintiei slovene a Uniunii Europene.

Programul va cuprinde o conferinta dedicata dialogului intercultural ca “valoare fundamentala a UE” in materie de cultura, presa, educatie, dezvoltare economica, si un eveniment artistic cu participare protocolara la nivel inalt.

Campania de promovare a Anului european al dialogului intercultural a demarat la 4 decembrie 2007, avand drept slogan “Impreuna in diversitate”.
Anul european al Dialogului Intercultural 2008 isi propune sa creeze o fundatie care sa sustina initiativele europene in domeniul dialogului intercultural mai departe de 2008. Acesta este o expresie activa a impactului a noii agende europene pentru cultura intr-o lume globala, unde promovarea dialogului intercultural este unul dintre cele trei obiective.

Niciun comentariu: